Mesul Müdürlük Kalkmalı
Cuma, 26 Kasım 2010 13:41
GÖZLÜKÇÜLÜK SEKTÖRÜNDE MESUL MÜDÜRLÜK SİSTEMİ KALKMASI GEREKLİ!
Ülkemizde gözlükçülükde mesul müdürlük sistemi uygulanmakta.Bu sistem mesleği icra eden optisyen ve ruhsat sahibi olan bizler için en kötü sistemlerdir birisidir.
Diğer sağlık meslek gruplarına baktığımız zaman eczacılar , diş doktorları ve diğer meslek grublarının doktorları bile ya kendi özel yerlerini açabilmektede yada eczacılar hariç devlette çalışabilmektedirler.Bizler ise devlette çalışma imkanımız yok sadece herhangi bi optik müessesinde çalışabiliyoruz.Ülkemizdeki sağlık grubları arasında
en kötü ve aciz durumda mesleğini icra edenler bizleriz. Her şeyden önce kabul etmemiz gereken GÖZLÜKÇÜLÜK SEKTÖRÜNDE MESUL MÜDÜRLÜK SİSTEMİ KALKMASI GEREKLİ!
Ülkemizde gözlükçülükde mesul müdürlük sistemi uygulanmakta.Bu sistem mesleği icra eden optisyen ve ruhsat sahibi olan bizler için en kötü sistemlerdir birisidir.

Diğer sağlık meslek gruplarına baktığımız zaman eczacılar , diş doktorları ve diğer meslek grublarının doktorları bile ya kendi özel yerlerini açabilmektede yada eczacılar hariç devlette çalışabilmektedirler.Bizler ise devlette çalışma imkanımız yok sadece herhangi bi optik müessesinde çalışabiliyoruz.Ülkemizdeki sağlık grubları arasında
en kötü ve aciz durumda mesleğini icra edenler bizleriz.

Her şeyden önce kabul etmemiz gereken gözlükçülük sektörü bi sağlık mesleği olup onları icra eden optisyenler de bu mesleğin sahipleridir.Bu meslek bizim olduğuna göre bu işi de sadece yetkili kılınmış bizlerin yapması gereklidir. Parası olan kişilerin bu mesleği yapması sonucu sektörümüzün sağlık değilde ticaret mesleği şekilde ilerlemesine haksız kazançlara ve çirkin rekabete neden olmaktadır.Bunu hepimiz ciddi oranda gözle görürlür şekilde görmekteyiz. Ayrıca mesul müdürlük ile optisyenler tam olarak mesleğini çalıştığı optik müessesinde icra edemez.Çalıştığımız müessesede patronlarınız bize hangi mal ve ürünü verirse onu satabiliyoruz.En kötü dandik çerçeveyi,lensi, gözlüğü vb üründe olsa onları satıyoruz.Çalıştığımız müessede ürün alırken istediğimizi ürünü alım yapma yetkimiz yok.Zaten ticaret amaçlı bu mesleği yapan müessese sahiblerinin çoğuda nerde ucuz mal var onu alıyor ve satmamızı istiyor. Bu nedenin en büyük zararı ise insan sağlıgı ile oynanmasına neden olunmaktadır.

Bizimde artık diğer sağlık grubları gibi sadece bu mesleği yapanların müessese sahibi olması gerekmektedir. Bu sayade hem haksız rekabeti önler, hemde bizim sırtımızdan para kazanları devre dışı bırarak kamburumuzun alınmasını , sermayenin de meslek sahiblerinde kalmasını sağlamış oluruz.Ayrıca son yıllarda yabancı sermayeli optik zincirler aç kurt misali ülkemizde optik zincirleri açmaktadırlar.Bunlarında ülkemizde zincir magazalarını açarak haksız rekabet yapmalarını önlemiş oluruz. Bazı meslektaşlarım okuldan çıkınca yada şimdi optik müessesi açacak kadar paramız mı var diye düşünebilirler.


Zaten optik müessese açma ve yürütme yetkisi sadece bizlere verilirse başkasının işinde değil kendi işyerlerimizde yeteri kadar para kazanma şansımız olacaktır.Optik müessese açma için paraya gelincede bankalar kredi vermek için birbirleri ile yarışmaktadır.Bu konuda da bizlere yeteri kadar destek verecek, para çekme imkanımız olacaktır.
Zaten hepimiz malları vadeli alıyoruz.Çalışarak borçlarımızı ödeyebiliriz.Ayrıca onlarca derneğide aradan kaldırıp tek bi dernek yada federosyon altında birleşmemiz gereklidir.Bu şekilde tek bi birlik olarak daha güçlü oluruz.Bu birliktelik sonundada bi fon oluşturarak düşük faizle optik müessese açmak isteyen meslektaşlarımızın müessese
açmasını da sağlayabiliriz.

Bahsettiğim sistemin olması ayrıca düşündüğünüz kadar da zor bi durum değildir.Zincir ve optik sahiplerinin parası ve güçü sizi korkutabilir.Şimdi sizlere soruyorum ne kadar paran olursa olsun ne kadar güçlü olursa ol optik müessesi işlemesi için optisyen olmadan 2 aydan fazla kim çalıştırabilir? Güçlü bi dayanışma olursa bahsettiğimiz sistemi rahatlıkla yapabiliriz.Başka birisinin yanında mesul müdür olarak çalışan meslektaşlarımın hepsinin istifa ettiğini bi düşünün zincirler olsun parası çok olan olsun hangisi mesul müdürsüz işlevlerini yerine getirebilecek ve bizlere karşı koymak için engellemeye çalışacak.Bu şekilde düşündüğünüz zaman biz optisyenler mi yoksa firma sahipleri mi daha güçlü ? Önemli olan bizim birlik olarak tek bi sesle hareket etmemizdir.

 

Bu yazdıklarım mesleğimizde olması gereken sonuna kadar hakkımız olan bu sistemdir

 

Yorumlar 

 
#16 2011-03-28 16:25
Oktay Bey bahsettiğiniz konu ösym ile ilgili bi sorun.Ayrıca sizin gibi bende düşünürsem; sağlık meslek lisesini kazanarak girdim.Herkez gibi düz liseye elimi kolumu sallayarak değil.4 yıl bittikten sonra alanımızla ilgili memur olacaktık.Memur alımı yok denecek kadar az oldu.Öss sınavından tüm soruları bilsem dahi istediğim tıp fakultesini kazanma şansım bile yoktu.Bize zamanında yeteri kadar haksızlık yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.Biz girebileceğimiz bölümlerinde en iyisi optisyenlikti ona girdik.

Eczacılık gibi optik sisteminde de sistem oluşturulabilir.Oluşturulamasının tek bi nedeni var istekler hep konuşarak oluyor icraatla değil...
Alıntı
 
 
#15 2011-03-26 12:17
Quoting oktay yaman:
Optisyenlik hiçbir zaman eczacılık gibi olamaz. Bunun nedenide öss barajını geçerek alınan 2 senelik eğitimle, yüzde 2 ye girip alınan 4 senelik eğitimin birbirine denk olamayacağındandır. Sınavsız geçiş hakkınız kalksın, bakalım hanginiz yüksekokul okuyabileceksiniz? Bu mesajıda yayınlayın lütfen...


Sistemi biraz genel olarak düşün. Sen kafana göre istedigin düz liseye girerken o adam calısıp saglık meslek lisesinde hak kazanıyor. Bu hakkını üniv. gecerkende kullanıyor bu kadar basit. Cok zorunuza gidiyor ise zamanında calısıp saglık meslege girebilseydiniz. Hak hukuk sorgulama burda yapılmaz.
Alıntı
 
 
#14 2011-03-22 02:20
Meslek Lisesinin elektrik bölümünden mezun olan öğrenci 2 yıllık meslek yükseokulunun elektrik ile ilgili bölümlerine direk geçiş yapabiliyor !
Meslek Lisesinin bilgisayar bölümünden mezun olan kişi 2 yıllık meslek yüksekokulunun bilgisayar ve ilgili bölümlerine direk geçiş yapabiliyor !
Ticaret Meslek Lisesinin muhasebe bölümünden mezun olan 2 yıllık meslek yüksekokulunun muhasebe ve ilgili bölümlerine direk geçiş yapabiliyor !

AMA SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLARI, SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU BÖLÜMÜNDEN OLAN OPTİSYENLİĞE DİREK GEÇİŞ YAPTIĞI ZAMAN İNSANLAR BU DURUMA BOZULUYORLAR !

Burda bir anormallik var!

Bu durumdan bir şikayetiniz var ise bunun muhatabı bu site ya da Optisyenler değil YÖK'tür. Şikayetinizi YÖK'e anlatmanızı tavsiye ederim.


Quoting oktay yaman:
Optisyenlik hiçbir zaman eczacılık gibi olamaz. Bunun nedenide öss barajını geçerek alınan 2 senelik eğitimle, yüzde 2 ye girip alınan 4 senelik eğitimin birbirine denk olamayacağındandır. Sınavsız geçiş hakkınız kalksın, bakalım hanginiz yüksekokul okuyabileceksiniz? Bu mesajıda yayınlayın lütfen...
Alıntı
 
 
#13 2011-03-22 00:24
Optisyenlik hiçbir zaman eczacılık gibi olamaz. Bunun nedenide öss barajını geçerek alınan 2 senelik eğitimle, yüzde 2 ye girip alınan 4 senelik eğitimin birbirine denk olamayacağındandır. Sınavsız geçiş hakkınız kalksın, bakalım hanginiz yüksekokul okuyabileceksiniz? Bu mesajıda yayınlayın lütfen...
Alıntı
 
 
#12 2011-02-02 20:39
o işinde hilesini bulur bu millet merak etmeyin şirkette yüzde bir pay verir alsana optisyen gözlükçü))
Alıntı
 
 
#11 2011-02-02 18:55
Quoting adnan hatipoğlu:
insanoğlunun fıtratında hep benlik vardır ben yapayım ben kazanayım gerisi hikaye peki 20 yıldır bu mesleğin içinde saçını ağartmış bir kişinin her ne sebeple olursa olsun diploması yoksa bu saatten sonra at nalımı satsın ben diploma sahibi olmama rağmen yazdığınız bu yoruma tamamiyle karşıyım

Saygıder meslektasım haklısın 20 yıllık adam napsın dogru ama tek yönlü düşünmemelisiniz. Muhasebeci adam giren cıkanı görüp magza cıyor, depoda getir götür yapan adam magza acıyor, adam hayatında optik satmamıs lens üzerine calısmıs hep kozmetik.. magza acıyor. Öyle bir duruma geldi ki önüne gelen magza acıyor. 20 yıldır bu işte olan ve diploması olmayan 50 geçmez mesül müd. kaldırılsa bile bunlara bir çözüm bulunur.
Alıntı
 
 
#10 2011-02-01 20:32
1-)Hepimiz bu sektörün içindeyiz hangi toptancı paramı peşin alırım yoksa mal vermem diyo ?
2-)Gözlükcülükte para var mantığı ile sektörümüze girenlerin sayısı mevcut optisyenlerden az mı ?
3-)Sağlık mesleğini icra eden bizler gibi diş doktorları , eczacılar bunu başarabiliyorken neden bizler başaramayalım?
4-)Kaç tane optisyen çalıştıgı müessede alınan gözlük,cam,lens leri hangi firmadan alabileceği belirliyo?
5-)Ticaret için sektöre girenler kaç tanesi sağlık ön planda tutuyor?
6-)Kaç tane gözlükcü mal alımı yaparken kaç tanesi sağlıga uygun mu deyip ürün alıyo ?


-Optisyen olupta bahsettiğim şekilde dukkan açanlar var örnek olarak biriside benim.
-Evet ben 3 yıl gibi çalışma ortamında çok gördüm.Prograsif gözlük yapıp, yapmasını bilmediği için yakın alanını kesip hastaya alışırsın diyenleri,
En iyi örnek olarak başımdan geçen olayı anlatayım size;
Ankara Beypazarın sağlık grup başkanlığında çalışan arkadaşım doktora gittiğini ve gözlük yazdığını söyledi ve bende gözlük istedi .Bende kendisine herhangi bi gözlükcüye git pd ölçünü alsınlar, reçeteyide bana faksla yapar yollarım dedim.
-Gittiği ilk gözlükcü; pd biz alamayız doktorun alması gerek diyor
-Diğer gözlükcü; pd o neki siz doktorunuza sorun o bilir diyor
-Diğer gözlükcü; o neki diyor, arkadaşım ; internet baktım iki göz arasında ki mesafe imiş diyor.Gözlükcü hııı onu biz değil doktorunuz alır diyor
-Diğer gözlükcüye gıdıyor , pd mi ölcdürecektim ben sağlık grub başkanlıgında çalışıyorum.Gözlükcü; benim pd ölçen alet dün arkadaşım istedi idi ona verdim yarın gelin ölçelim diyor.Sağlık Grub başkanlığı olduğu için korkutan bi arkadaşında pupillametre bulup getirtiyor ve ölçüp kagıta yazıyor.

Daha nice örnekler verebilirim. Eminimki bu tarz sektöre giren insanlardan, optisyenler daha iyi sağlık hizmeti verirler hastalara.
Ayrıca çalıştığımız müessesede maliye dışında tüm cezalardan hemen hemen bizler sorumluyuz.Bu kadar cezaların sorumlusu bizler isek ve bu mesleği icra etme yetkisi bizde işe kasabın, manavın,kapıcının bu sektörde işi ne ?
Ülkemizde sağlık sektöründe olan diğer meslek grubları nasıl işyerlerini açıp yürütebiliyorlarsa bizlerde rahatlıkla yapabiliriz.
Asıl sorun bu zamana kadar ve şimdide bizlerin sırtında para kazanan para babaları cepleri dolmuyacak korkusu mevcut.

Optisyene fazla para veriyorum diyenlerede bizler olmadan bu sektörde para kazanamazsınız az bile alıyoruz diyorum.

Diplomalı doktorlardan bahsetmişiniz en azında doktor sayısı belli elbet çürük elma olacaktır.5,500 kişiden mi az çürük çıkar 70 milyon kişiden mi az çürük çıkar diyorum size.Her önüne gelen doktorluk yapsa idi şu anda sen bile hayatta yaşamazdın belkide?
Mesul müdürlük sistemin kalkması sektörün kötü gidişatına dur diyecek ve ticaret mantığı yerine sağlık mantığının yer almasına neden olacaktır.

Bunca yıl her önüne gelen yaptığı için gözlükcüler sahtekarcı, dolandırıcı gözü ile bakılıyor.Sadece optisyenlerin bu mesleği yapması şu an sektörün durumunda onlarca kat saygın bi meslek grubu olacağı kesin.
Alıntı
 
 
#9 2011-02-01 19:43
Quoting yusuf:
ne güzel iş ya bankalar krediyi versin toptancılar vade yapsın bilmem kim ne yapsın kaç tane optisyen bu şekilde iş kurup bu güne gelmiş bu işler olsunla bitsinle olmaz hele şu devirde hiç olmaz lafa geldimi insan sağlığını sizden baska düşünen yok evet şuan mesul müdürlü dükkanlar herkesi kör edio dimi görüoz diplomalı doktorları xxxxx xxxxxxx xxxxxx milleti gerçekleri görünn



Toplumun terbiye sınırları içerisinde yorum yapınız. Kendi terbiye sınırlarınız içerisinde değil. Kötü cümleyi engelleyerek yorumunuzun ne kadar değerli olduğunu görsün.
Alıntı
 
 
#8 2011-02-01 18:54
ne güzel iş ya bankalar krediyi versin toptancılar vade yapsın bilmem kim ne yapsın kaç tane optisyen bu şekilde iş kurup bu güne gelmiş bu işler olsunla bitsinle olmaz hele şu devirde hiç olmaz lafa geldimi insan sağlığını sizden baska düşünen yok evet şuan mesul müdürlü dükkanlar herkesi kör edio dimi görüoz diplomalı doktorları xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx milleti gerçekleri görünn
Alıntı
 
 
#7 2011-02-01 14:48
insanoğlunun fıtratında hep benlik vardır ben yapayım ben kazanayım gerisi hikaye peki 20 yıldır bu mesleğin içinde saçını ağartmış bir kişinin her ne sebeple olursa olsun diploması yoksa bu saatten sonra at nalımı satsın ben diploma sahibi olmama rağmen yazdığınız bu yoruma tamamiyle karşıyım
Alıntı
 
 
#6 2011-01-29 14:57
Peki bunu yapacak olanlar kim ?
Yıllardır mesul müdürlüğün kalkması hakkında herkes bir yorum yapıp düşüncesini paylasıyor. Bunun için gercekten çabalıyan kim var ? Derneklermi ?
Hani nerdeler, ne zaman bunu dile getirdiler? Mesul müdürlük kalkmalı haklısınız ama kaldıracak kimse yok. Sadece burda kendi aramızda tartısırız ve kalır. Bazı arkadaslarımız büyüklerimiz veya küçüklerimiz örnek vermişler.Otomotiv sektörü vs. demişler. Diş doktoru diploması kullanarak muayne acın ve siz işletin bu mantıklımı ? Diş doktoru mesul müd. olsun ! Alın size örnek birazda buna gülelim. Neden saglık sektörü olan OPTİK alanını baska mecralarda degerlendiriyosunuz. Biraz gercekçi olun.
Alıntı
 
 
#5 2011-01-18 14:32
Mesul müdürlüğün kaldırılması gereklidir.
Eczacılarda olduğu gibi muazzalı bu iş olmaz.
Muazzalı gözlükçülük her zaman bu mesleği düşürür.
Bu şekilde gözlükçülük kesinlikle yapılmamalıdır.
Tanıdığım işyeri olan biri her türlü üçkağıtçılığı yapıyor ve ceza gelirse nasıl olsa OPTİSYENE gelir diye her şeyi yapıyor.
Bu tür durumlara dur demeliyiz.
İyi günler.
Alıntı
 
 
#4 2011-01-09 19:23
Quoting ilhan:
çok ilginç ama bir o kadarda yanlış bilgilerle dolu.otomotıv sektörünün sahipleri mühendislermi yoksa başkalarımı?ilaç sektörünün sahipleri eczacılarmı?yoksa başkalarımı?sizler optisyensiniz tıpkı mühendısler gibi.sizler kurumsal firmalarda çalışabilirsiniz veya kendi işinizi kurabilirsiniz.optisyenlik mezunu olmayan insanların gözlükcü müessesisi açamaz diye bir düşünce günümüz dünyasının gerçekleri ile bağdaşmaz.yazdıklarınızdan çıkan yegane sonuç; optisyenler dışından olan insanlar bu sektörde yaşamasın demeye gelmektedir ki bu mantelite benim olsun ama hepsi benim olsun demektir.ben ne diploması olmayan ama bu sektörde iş yapan insanlar gördüm optisyen denilen imsanları yüz sefer cebinden çıkarır.LÜTFEN KİM OLURSA OLSUN BU MESLEĞİ YAPANLARA SAYGI DUYALIM


Bu ne saçma bir yorum ya pehhhhhh
Alıntı
 
 
#3 2011-01-09 19:18
Sayın İlhan Bey
Bizler otomativ sektörü gibi ticaret sektöründe yer almıyoruz, bizlerin ki sağlık sektörüdür.Geçmişten alışkınlık olan ticaret mantığı bugünde bazı kişilerin aynı tarz düşünmelerine neden oluyor.

Eczacılara gelelim ,örnek almamız gereken sistemdir. Eczacılarda bizim gibi sağlık sektöründeler.Siz ülkemizde kaç tane kurumsal eczahane gördünüz? Ya da kaç tane eczahanenin eczacıdan başka bi kişinin üzerinde olduğunu? İlaç üretenler ile çerceve üretenleri sizin dediğiniz gibi aynı çercevede bakarsak o zaman gözlükcülerin sahibi
üreticiler.Bu fikrede kesinlikle katılmıyorum. Ben binlerce çerceve ve cam üreteyim. Çerceve tek başına bi anlam ifade etmez aynı şekilde camda.Ne zaman bu ürünler bize gelir biz onları hastaya göre dokto r reçetesinde yaparsak o zaman bi anlam ifade eder.
vE GÖZLÜK OLUR. Bunları bizler yaptığımıza göre bu mesleğin sahipleri bizleriz.
Siz doktora muayene oldunuz muayene ücreti 100 tl alındı.Peki doktorun masrafı ne 1 adet A5 kağıtı o zaman sizin mantalitenizde kağıt üretenler o mesleğin sahibi.Bir mesleğim gerçek sahipleri her zaman o mesleği bilgisi ve yapmaya yetkisi olanlardır.

Ben optisyenim gözlükcülük benim mesleğim. optisyenlik diploması ve ruhsatnamesi olan kişiler de gözlükcü ama olmayanlar gözlük yapmaya ve satmaya hakları yoktur.Kanunda da yapabilecek ve satabilecek kişiler açıkca belirtilmiştir.Peki ben yapabildiğime ben satabildiğime göre bu mesleğim neden benden başkası yapsın ki? Bu meslek sağlık mesleği ticaret mesleği değil ki her önüne gelen yapsın insanların sağlıgı ile oynasın para kazanamayınca çeksin gitsin.Ülkemizde Sağlık sektörüne baktığımız zaman en kötü
ve aciz durumda olan meslek sahipleri biz optisyenleriz.Yukarda da neden sadece optisyenlerin bu mesleği yapması gerektiğini açıkladım.
Siz bana diyorsunuz ki,benim param var ben de yapayım bu paydan ben de bişiler kazanayım.Peki o zaman gözlük cervesi ithal et, cam ithal et bende senden alayım.Çünkü bu mesleğin tek ticaret yanı bize ürünleri satanlardır.Sağlık sektörünün ticaret tarafıda sadece ürünleri üreten ve bizlere satanlarda vardır.Geri kalanı ticaret değildir.

Ayrıca bazı optisyenlerden iyi yapanlar var kabul ediyorum bunu ama benim köyümde de kırıkçı var çoğu doktordan sağlam kırıkları onarıyor.BiR gün olsun bu kırıkçının ben doktorum , hastanede doktor olarak çalışmam gerek dediğini duymadım .
Her sağlık mesleğinde olduğu gibi bizim sektördede sadece bu mesleği kanun katında yapmaya hak kazananlar dışında kimsenin girmemesi gerekli.
Yoksa ona sağlık mesleği değil ticaret mesleği dememiz gerek.Bizim sektörde ticaret sektörü değil sağlık sektörüdür. Bunun en büyük kanıtı
satabileceklerimiz sınırlıdır.Ticaret olsa idi satabileceklerimiz sınırlı olmaz dı,Büyük marketler nasıl gıda elektonik her türlü malzame satabiliyorsa bizim satabilmemiz gerekli idi...
GERÇEKTEN HAKEDENLER OLAN BİZLERE SAYGI DUYULMASI VE OLMASI GEREKEN OLAN SİSTEMİN GELMESİ GEREKLİDİR.Saygılarımla
Alıntı
 
 
#2 2011-01-09 16:28
çok ilginç ama bir o kadarda yanlış bilgilerle dolu.otomotıv sektörünün sahipleri mühendislermi yoksa başkalarımı?ilaç sektörünün sahipleri eczacılarmı?yoksa başkalarımı?sizler optisyensiniz tıpkı mühendısler gibi.sizler kurumsal firmalarda çalışabilirsiniz veya kendi işinizi kurabilirsiniz.optisyenlik mezunu olmayan insanların gözlükcü müessesisi açamaz diye bir düşünce günümüz dünyasının gerçekleri ile bağdaşmaz.yazdıklarınızdan çıkan yegane sonuç; optisyenler dışından olan insanlar bu sektörde yaşamasın demeye gelmektedir ki bu mantelite benim olsun ama hepsi benim olsun demektir.ben ne diploması olmayan ama bu sektörde iş yapan insanlar gördüm optisyen denilen imsanları yüz sefer cebinden çıkarır.LÜTFEN KİM OLURSA OLSUN BU MESLEĞİ YAPANLARA SAYGI DUYALIM
Alıntı
 
 
#1 2010-12-11 12:57
sevgili arkadaşım iyi hoş yazmışsın, doğru söylemişsin. herkes hakettği gibi yaşar diye de bir söz var hatırlatırım. salt senin çabaların mesleğin itibarı için yeterli değildir. mesleğinizin erbabı olan, özellikle yeni mezun gençler(ruhsat sahipleri daha eğitimliler) eğitim düzeyleri düşük çocuklar. çoğu da kendini yetiştirmek için bir çaba sarf etmiyor bile. keşke sizler de devletin birimlerinde çalışma imkanı bulabilseniz bu konuda haklısınız. ayrıca da eczacıların devlette çalışmadığından bahsetmişsin ama ben de 7 yıl devlet kurumlarında eczacılık yapmış bir meslektaş olarak diyorum ki; eczacılar delet hastaneleri, üniversite ve araştırma hastanelerinin eczaneleri, sağlık müdürlüğü ilaç eczacılık şubeleri ve sgk eczacılık şubelerinde devlet bünyesinde eczacılık yapma imkanı bulabilmektedirler.
iyi günlerde çalışma imkanı bulmanız dileklerimle, hoşçakalın
Alıntı
 

Yorum ekle


Giriş Formu



Optisyenlik Fotoğraf Galerisi

İş İlanlarını Buradan Okuyabilirsiniz.

isilanioku

İş İlanlarınızı Buradan Yazabilirsiniz.

isilaniyaz

Optisyenlik Facebook Grubu

optisyenlerlogomuz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

almina

 

sifa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hazoptik

 



 

u.makina 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

betaa4

 

aozguroptikmakine